mandag den 22. marts 2010
2. Carlsbergs oprettelse
Carlsbergbryggeriet blev oprettet som et resultat af I.C. Jacobsens ønske om at introducere bayersk øl til Danmark. Han var allerede som ung blevet introduceret til de kemiske og fysiologiske aspekter i ølbrygningen. Da han først smagte tysk øl i 1835 begyndte han mange rejser for at lære mere, om hvordan dette bryggedes, når han var hjemme imellem disse rejser kørte han desuden små forsøgsgæringer med øllet. I 1845 bragte han gær til brygning af bayersk øl med sig hjem fra München og i 1847 stod bryggeriet til brygning af den nye øltype klar - Carlsbergbryggeriet på Valby Bakke. Dette bryggeri byggede i meget høj grad på teknologi, f.eks. dampmaskiner og forskning i gær, dette sikrede øl med en ensartet kvalitet, og gjorde desuden Carlsberg i stand til at producere store mængder af øllet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar